Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ



από την Eleni kariofilli

Υλικά

- μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
-  κρεμμύδι ξερό
-  κρεμμύδι χλωρό
-  άνηθο
-  μαϊντανό
- δυόσμο
- πιπέρι
- ελάχιστο λάδι
- 2-3 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-  φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση
Αφαιρούμε από τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο τις πέτσες και τα κόκκαλα ( χρησιμοποίησα φιλέτο κι ήταν εύκολο) και "μαδάμε" το ψαχνό σε πολύ μικρά κομματάκια.
Τον στύβουμε σε σουρωτήρι καλά για να μην έχει καθόλου νερό( τον άφησα στο σουρωτήρι καμιά ώρα και στράγγισε εντελώς).
Προσθέτουμε το κρεμμύδι πολτοποιημένο και πολύ καλά στυμμένο, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι. Θέλουμε ένα μείγμα που μπορεί να πλάθετε.
Πανάρουμε με φρυγανιά και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά. Συνοδεύουμε με σκορδαλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου