Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα και ένα φλιτζάνι ακόμα
- ½  φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 2 γεμάτες κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 4 αυγά
-  ξύσμα λεμονιού
-  βανίλιες
- 2  κουταλιές βούτυρο.
Για το σιρόπι
- 3 ½  κούπες ζάχαρη
- 2 ½  κούπες νερό
-  χυμό από μισό λεμόνι
-  κανέλα
-  φλούδες λεμονιού.
Για τα φύλλα
- 1 πακέτο φύλλο Βυρηττού
-  βούτυρο για τα φύλλα

Εκτέλεση
Αρχικά βράζουμε το σιρόπι 7 λεπτά γιατί το θέλουμε κρύο.
Στο ένα λίτρο γάλα προσθέτουμε τη ζάχαρη το σιμιγδάλι, τα αυγά καλά χτυπημένα την άνθος αραβοσίτου διαλυμένη στο επιπλέον φλυτζάνι γάλα το ξύσμα και τις βανίλιες
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει . Είναι έτοιμο όταν κάνει φουσκάλες.
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε. Τα έκανα ατομικά οπότε βουτυρώνουμε ένα φύλλο πολύ καλά, και το διπλώνουμε στη μέση ( το βάζουμε στο ύψος)
Ρίχνουμε στην άκρη μια μεγάλη κουταλιά απ' την κρέμα και τυλίγουμε σε ρολό ( όσο τυλίγουμε βουτυρώνουμε)
Τοποθετούμε τα ρολά μας σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 0 αέρα.
Μόλις είναι έτοιμο κι όπως είναι καυτό, ρίχνουμε το σιρόπι ΚΡΥΟ και το αφήνουμε να το τραβήξει.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και το τσακίζουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου