Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 μελιτζάνα φλάσκα
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- γραβιέρα τρυμμένη
- λάδι
- μπαλσάμικο
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο γάλα αδιάλυτο
- βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

Κόβουμε την μελιτζάνα κατά μήκος.
Αδειάζουμε την ψίχα της μελιτζάνας  την αλατίζουμε και την λαδώνουμε και την ψήνουμε για 15 λεπτά στον φούρνο.
Ψιλοκόβουμε την ψίχα της μελιτζάνας και το κρεμμύδι.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και τα τσιγαρίζουμε.


Ρίχνουμε πιπέρι τον βασιλικό και λίγο αλάτι.
Σβήνουμε με μπαλσάμικο.
Το αδειάζουμε να κρυώσει και προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα.


Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το υλικό μας και την τοποθετούμε σε ταψάκι πού έχουμε βάλει λαδόκολλα.
Βάζουμε λίγη γραβιέρα από πάνω και ραντίζουμε με γάλα αδιάλυτο για να μην ξεραθεί στο ψήσιμο.


Το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου