από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 μελιτζάνα φλάσκα
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- γραβιέρα τρυμμένη
- λάδι
- μπαλσάμικο
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο γάλα αδιάλυτο
- βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε την μελιτζάνα κατά μήκος.
Αδειάζουμε την ψίχα της μελιτζάνας την αλατίζουμε και την λαδώνουμε και την ψήνουμε για 15 λεπτά στον φούρνο.
Ψιλοκόβουμε την ψίχα της μελιτζάνας και το κρεμμύδι.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και τα τσιγαρίζουμε.
Ρίχνουμε πιπέρι τον βασιλικό και λίγο αλάτι.
Σβήνουμε με μπαλσάμικο.
Το αδειάζουμε να κρυώσει και προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το υλικό μας και την τοποθετούμε σε ταψάκι πού έχουμε βάλει λαδόκολλα.
Βάζουμε λίγη γραβιέρα από πάνω και ραντίζουμε με γάλα αδιάλυτο για να μην ξεραθεί στο ψήσιμο.
Το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου