Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ





από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- 1 αστακό
- 1 πακέτο μακαρόνια
-  χυμό ντομάτας στον τρίφτη και λίγο πελτέ
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1  κύβο κοτόπουλο
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 ποτηράκι κρασιού ξύδι

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό με ένα ποτηράκι του κρασιού ξύδι. Μόλις βράσει ρίχνουμε τον αστακό και βράζουμε για 8 λεπτά αυστηρά. 


Βγάζουμε τον αστακό και κρατάμε το νερό που έβρασε.


Στο νερό αυτό υπάρχουν κάτι άσπρα κομματάκια.
Τα βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα γιατί θα τα βάλουμε στη σάλτσα. Καθαρίζουμε τον αστακό και κόβουμε σε κομμάτια τη σάρκα του.


Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ, τους κύβους   μπαχαρικά, και δύο ποτήρια απ' το νερό που έβρασε ο αστακός.
Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.


Δυο λεπτά πριν την κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και τα κομμάτια του αστακού.
Στο υπόλοιπο νερό του αστακού βράζουμε τα μακαρόνια στο μισό χρόνο απ' ότι λέει το πακέτο. Τα δικά μου έλεγαν 8 λεπτά, τα έβρασα 3.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Τα αφήνουμε αλλά 4-5 λεπτά να τραβήξουν τη σάλτσα.
 Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου