Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ


από την Effie Tsitsika

Υλικά

-  225 γρ. ζάχαρη
-  130 γρ. βούτυρο
-  1 αβγό
-  300 γρ. αλεύρι
-  1 κ. σ. μαγειρική σόδα
-  ξύσμα από 2 μεγάλα λεμόνια
-  χυμό από ½ λεμόνι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε  στο μίξερ όλα τα υλικά έως ότου γίνουν μία ομοιογενής ζύμη. Τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε  στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 170°C.
 Ανοίγουμε  τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών και κόβουμε τα μπισκότα με ένα κουπ πάτ.
 Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Προαιρετικά στο τέλος βάζουμε ζάχαρη άχνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου