Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 5 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1 αυγό
- τυρί κέρυγκολτ τριμμένο
- 5 με 6 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους και τα ζουμιά τους τις ψιλοκόβουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Ψιλικόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε με τις ντομάτες.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το τυρί.
Χτυπάμε το αυγό και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Τέλος ανακατεύουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να σφίξει η ζύμη.
Μπορεί να χρειαστεί και περισσότερο αλεύρι.
Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο για να σφίξει το μείγμα.



Απλώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και βάζουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα πάνω στην λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου