Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΣΑΛΤΣΑ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΙΤΣΕΣ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- ντομάτες ώριμες
- αλάτι
- ζάχαρη
- 3-4 κρεμμύδια ξερά
- σκόρδα
- πιπεριές πολύχρωμες
- καυτερές πιπεριές
-μελιτζάνες
- ελαιόλαδο
- άσπρο κρασί
- φύλλα βασιλικού
- ρίγανη 

Εκτέλεση
Πλένουμε  και τρίβουμε τις ντομάτες και  τις βάζουμε με αλάτι και λίγη ζάχαρη να βράσουν στην αρχή δυνατά και μετά σε σιγανή φωτιά .
Ψιλοκόβω τα υπόλοιπα υλικά και τα σοτάρω σε λάδι καλά και τα σβήνουμε με άσπρο κρασί
Όταν σοταριστούν τα ρίχνουμε στην σάλτσα Δοκιμάζουμε  το αλάτι-πιπέρι και βράζουμε μέχρι να πήξει
Λίγο πριν σβήσουμε την σάλτσα ρίχνουμε την  ρίγανη και φύλλα βασιλικού.
Ζεστή όπως είναι την βάζουμε  σε αποστειρωμένα βάζα
Την διατηρούμε στο ψυγείο όταν ανοίξουμε το βάζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου