Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά

 -  2-3 ντομάτες μεγάλες
-  δυόσμος
- , μαϊντανός
- , κρεμμύδι ξερό
- σκόρδο
-  1 αυγό
-  πιπέρι
-  10 αντζούγιες στραγγισμένες ψιλοκομμένες
-  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Εκτέλεση
Τρίβουμε την μια ντομάτα στον χοντρό τρίφτη και τις άλλες τις κόβουμε σε μικρά καρέ.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στην ντομάτα.
Ρίχνουμε τα μυρωδικά και το πιπέρι .
Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι γιατί οι αντζούγιες είναι αλμυρές.
Προσθέτουμε τις αντζούγιες, το αυγό χτυπημένο και αλεύρι ώστε να έχουμε πηχτό χυλό.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου