Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ



από την Eleni kariofilli

Υλικά 
Για το φύλλο
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 σφηνάκι ξύδι
-  λίγο αλάτι
-  αλεύρι όσο σηκώσει η ζύμη
 Για την γέμιση
-  ιδανικά ένα κιλό τυροβολιά Μυκόνου ( η ξινομυζήθρα )
- 2  κρεμμύδια ξερά ελαφρά σοταρισμένα
- 1  ματσάκι κρεμμυδάκια χλωρά
-  1 ματσάκι άνηθο
-  αλατοπίπερο
-  2-3 αυγά

Εκτέλεση
Τρίβουμε την τυροβολιά με το χέρι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τον άνηθο, αλατοπίπερο και τ αυγά χτυπημένα.
Ανοίγουμε δύο φύλλα  και στρώνουμε το ένα στο ταψί
προσθέτουμε την γέμιση, σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και λαδώνουμε πολύ καλά την επιφάνεια.
Τρυπάμε σε μερικά σημεία την πίτα και την ψήνουμε στους 180  0 με αντιστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου