από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 στήθος κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 πατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
- μισό φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ
- αλάτι
- πιπέρι
- λεμόνι
- λάδι
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
- κρουτόν
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το στήθος κοτόπουλου με το ξερό κρεμμύδι και ανάλογο νερό και αφήνουμε να βράσει.
Φυλάμε τον ζωμό και ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά το κοτόπουλο και το ρύζι.
Όταν δούμε ότι σωταρίστηκαν ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και τον χυμό του λεμονιού για να τα σβήσουμε.
προσθέτουμε τον ζωμό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά και το ρύζι.
Σερβίρουμε την σούπα και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τα κρουτόν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου