Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΛΕΜΟΝΑΤΗ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 στήθος κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 πατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
- μισό φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ
- αλάτι
- πιπέρι
- λεμόνι
- λάδι
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
- κρουτόν


Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το στήθος κοτόπουλου με το ξερό κρεμμύδι και ανάλογο νερό και αφήνουμε να βράσει.
Φυλάμε τον ζωμό και ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά το κοτόπουλο και το ρύζι.
Όταν δούμε ότι σωταρίστηκαν ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και  τον χυμό του λεμονιού για να τα σβήσουμε.


προσθέτουμε τον ζωμό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά και το ρύζι.
Σερβίρουμε την σούπα και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τα κρουτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου