Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΥΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

-κολοκυθοανθοί
- λίγο τυρί της αρεσκείας μας
- 4-5 αυγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 5-6 κ σ αλεύρι
 - αλατοπίπερο
- λίγο ελαιόλαδο
 2-3 πιπεριές
- αρωματικά, έβαλα βασιλικό και θυμάρι φρέσκα και τα δυό

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τους ανθούς και τους βάζουμε σε ένα μπολ. 
Σε ένα άλλο χτυπάμε τα αυγά ελαφρά και τα προσθέτουμε στους ανθούς. 
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.  


Σε ένα ταψάκι βάζουμε 2 κ σ λάδι και αδειάζουμε το μείγμα το στρώνουμε  λίγο και πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα αρωματικά μας. 


Το ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά. 


Όταν το βγάλουμε χαράζουμε γύρω γύρω την ομελέτα να ξεκολλήσει απ τα πλαϊνά και την ανασηκώνουμε προσεκτικά από κάτω με μια σπάτουλα. 

Την τοποθετούμε  σε ένα πιάτο και φυσικά την τακτοποιούμε καταλλήλως!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου