Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ



από την George Kiki Mino 

Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι σε κομμάτια
- μουστάρδα
- ντομάτες χοντροκομμένες
- κεφαλογραβιέρα
- πιπεριές πράσινες κομμένες
- κρεμμύδι ξερό κομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- κόκκινο πιπέρι λίγο καυτερό
- κουρκουμά
- τζίντζερ
- ελαιόλαδο 

Εκτέλεση 
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε στη λαδόκολλα.

Κλείνουμε καλά την λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο. 


Τοποθετούμε το κρέας στο ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες
Το σερβίρισα με ριζότο ανάμεικτα λαχανικά και χωριάτικη σαλάτα. Εννοείται και  μπυρίτσα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου