Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

ΠΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ




από την George Kiki Mino

Υλικά

- 500 γραμμάρια πένες
- 400 γραμμάρια τυριά διάφορα τριμμένα
- 200 γραμμάρια ζαμπόν σε κομματάκια
- 7 μανιτάρια πορτομπέλο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
- λίγες ελιές Καλαμών
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 μικρή κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση


Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό κ μετά στραγγίζουμε.
Σε ένα πυρέξ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας.




Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου