από την Ευαγγελία Βανιώτη
Υλικά
- 3 κιλά πιπεριές Φλωρίνης
- ρίγανη
- λίγο λάδι
- αλάτι
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις πιπεριές στους 200 βαθμούς και τις τοποθετούμε σε μπόλ να φύγουν τα ζουμιά.
Την άλλη μέρα τις ξεφλουδίζουμε.
Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι για να βγουν τα σπόρια.
Τις πολτοποιούμε στο μούλτι
Βάζουμε το πολτοποιημένο μείγμα σε κατσαρόλα και προσθέτουμε την ρίγανη το αλάτι και λίγο λάδι.
Αποστειρώνουμε τα βαζάκια στους 100 βαθμούς για μισή ώρα.
Βράζουμε το πολτοποιημένο μείγμα μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να γίνει πάστα.
Αδειάζουμε ζεστή την πάστα στα καυτά βάζα και κλείνουμε αεροστεγώς τα βάζα.
Τα αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου