Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

ΑΛΟΙΦΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ




από την Ευαγγελία Βανιώτη

Υλικά

- 3 κιλά πιπεριές Φλωρίνης
- ρίγανη
- λίγο λάδι
- αλάτι




Εκτέλεση

Ψήνουμε τις πιπεριές στους 200 βαθμούς και τις τοποθετούμε σε μπόλ να φύγουν τα ζουμιά.



Την άλλη μέρα τις ξεφλουδίζουμε.
Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι για να βγουν τα σπόρια.



Τις πολτοποιούμε στο μούλτι


Βάζουμε το πολτοποιημένο μείγμα σε κατσαρόλα και προσθέτουμε την ρίγανη το αλάτι και λίγο λάδι.



Αποστειρώνουμε τα βαζάκια στους 100 βαθμούς για μισή ώρα.
Βράζουμε το πολτοποιημένο μείγμα μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να γίνει πάστα.
Αδειάζουμε ζεστή την πάστα στα καυτά βάζα και κλείνουμε αεροστεγώς τα βάζα.
Τα αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου