Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

ΤΟΥΡΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μπισκότα βουτηχτά της Αλατίνη
- μερέντα 
- πορτοκαλάδα
 - καρύδι ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

Βουτάμε τα μπισκότα στην πορτοκαλάδα και τα στρώνουμε σε ένα παραλληλόγραμμο μπολ η ταψάκι.
Στρώνουμε μια στρώση μερέντα και λίγο ψιλοκομμένο καρύδι.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές.τέλος πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να παγώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου