Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

ΣΥΚΟΠΙΤΑ

από την Ελένη Γεωργίου

Υλικά
- 1 κιλό σύκα ξηρά
- αμύγδαλα ολόκληρα η χοντροκοπανισμένα
- 2 κ σ γλυκάνισο κοπανισμένο
 - λίγο ροδόσταγμα
- λίγο νερό για το ζύμωμα

Εκτέλεση
 Αλέθουμε τα σύκα και προσθέτουμε ολα τα υλικά με το νερό στο τέλος. ζυμώνουμε πολύ καλά και μοιράζουμε το μείγμα σε μπαλίτσες.
 Πλάθουμε σε τετράγωνα κομμάτια η στρόγγυλα . τα αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα ή σε καθαρό ύφασμα στον ήλιο να στεγνώσουν καλά. 
Τις συκόπιτες τις γυρίζουμε  ανά διαστήματα. Όταν ξεραθούν τις φυλάσσουμε σε στεγνό και ξερό μέρος.
Παρατήρηση : αν θέλουμε με τον πλάστη ανοιγουμε σε φύλλο το μείγμα και το κόβουμε σε μακρόστενα η τετράγωνα κομμάτια και τα στολίζουμε με μισά αμύγδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου