Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018

ΑΦΕΛΙΑ



από την Καλλιόπη


Υλικά
 - χοιρινό σε μπουκιές
- κρασί κόκκινο ξηρό
- ελαιόλαδο
- κόλιανδρος σε σπόρους χοντροκοπανισμένους
- ρίγανη
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση 
Κόβουμε σε μπουκιές το κρέας και το βάζουμε σε ένα μπολ. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και κόλιανδρο και καλύπτουμε με το κρασί.
Το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2-3 μέρες.
Αφού  περάσουν οι 2-3 μέρες βάζουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα στραγγισμένο από το κρασί.
Προσθέτουμε νέο κρασί και κόλιανδρο. 
Αρωματίζουμε με 2-3 δαφνόφυλλα και ρίγανη. 
Βράζουμε το φαγητό μας και στο τέλος προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο. 
Σερβίρουμε με λίγο πουργούρι (πληγούρι)
Παρατήρηση : αυτή είναι η πιο ελαφριά μαγειρεμένη συνταγή της συνταγής.
Το μαρινάρουμε κατά τον ίδιο τρόπο το κρέας μας.
Μετά βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το κρέας καλά.
Προσθέτουμε το κρασί, ακόμα λίγο κόλιανδρο χοντροκομμένο τα δαφνόφυλλα και συνεχίζουμε τον βρασμό με λίγο νερό αν χρειαστεί.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου