Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΑΛΑΤΑ ΠΕΡΑΣΜΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2 καρότα κομμένα σε ζουλιέν ψιλοκομμένα
- 2 κολοκυθάκια κομμένα ζουλιέν ψιλοκομμένα
- τζίντζερ τριμμένο στον τρίφτη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- βασιλικός ψιλοκομμένος
- δυόσμος ψιλοκομμένος
- αλάτι 
- πιπέρι
- κόλιανδρο 
- σουσάμι
- λάδι
- μπαλσάμικο
- μέλι μια κουταλιά της σούπας


Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά  και τα τοποθετουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν.
Τα ανακατεύουμε καλά.
Τους ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και το κόλιανδρο και τα βάζουμε στην σαλατιέρα.
Χτυπάμε το λάδι το μπαλσάμικο και το μέλι και περιχύνουμε την σαλάτα.
Την πασπαλίζουμε με σουσάμι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου