Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φύλλο λεπτό  για πίτα
- ανθότυρο
- λάδι
- γάλα εβαπορέ
- σουσάμι
- μέλι


Εκτέλεση

Κόβουμε το φύλλο στην μέση.
Χτυπάμε το γάλα με το λάδι (το κάνω για να μην πάρει πολύ λάδι ).
Λιώνουμε με το πιρούνι το ανθότυρο.
Αλείφουμε το κάθε φύλλο με το λάδι με το γάλα και κατά μήκος βάζουμε μικρή ποσότητα ανθότυρου.
Το τυλίγουμε σε ρολό και το στρίβουμε κάνοντάς το στριφτάρι.
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα περνάμε πάλι με λάδι και γάλα πασπαλίζουμε δε με σουσάμι.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.


τα σερβίρουμε με μέλι και αν θέλουμε κανέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου