Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΑ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- κολοκυθοκορφάδες
- κολοκυθοανθοί
- βλίτα 
- φασολάκια φρέσκα
- 2 πιπεριές κομμένες σε καρέ
- 2 χούφτες μαυρομάτικα μουσκεμένα
- 3 με 4 κολοκύθια μικρά κομμένα στην μέση
- 2 ντομάτες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 με 4  σκελίδες σκόρδο
- λάδι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- δυόσμος ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι


Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο και λίγα λίγα τα λαχανικά.
Ρίχνουμε τα μαυρομάτικα  την ντομάτα και τα μυρωδικά με το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μελώσουν.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου