Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΨΩΜΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά


- 500 γρ. κολοκυθάκια
- 6-7 . ντομάτες
- 200 γρ. διάφορα τυριά της αρεσκείας μας
- χωριάτικο ψωμί
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο
- βασιλικός φρέσκος και δυόσμος

Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε και αυτές σε χοντρές φέτες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 0 C.
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε μία στρώση κολοκυθάκια, μια στρώση ντομάτες, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, και τα φρέσκα μυρωδικά


και λίγο από το μείγμα τυριών

Βάζουμε από πάνω μία στρώση ψωμί και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.


Συνεχίζουμε έτσι σε στρώσεις, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Πασπαλίζουμε με τυριά

Τοποθετούμε το σκεύος στο φούρνο και μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160oC.
Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί το φαγητό και να πιάσουν κρούστα τα τυριά μας.

Αφαιρούμε το φαγητό από το φούρνο και σερβίρουμε, είτε όσο είναι ζεστό, είτε το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου