Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 350 γραμμάρια βρώμη που έχουμε αλέσει
- 2 κουταλιές μέλι
-  4 κουταλιές λάδι
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- λίγο κονιάκ
- σταφίδες 
- 1 μήλο
- μισό ποτήρι πορτοκαλάδα
- ελάχιστη κανέλα
- βανίλια


Εκτέλεση

Αλέθουμε την βρώμη και την ρίχνουμε σε μια λεκάνη.
Βάζουμε στο μούλτι το μήλο μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού και το πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε το μέλι και το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Το αδειάζουμε στην λεκάνη με την βρώμη και με μια σπάτουλα ανακατευουμε.
Προσθέτουμε την σόδα το μπέκιν πάουντερ και το σβήνουμε με το κονιάκ.
Ρίχνουμε και την κανέλα και την βανίλια.
Σε ταψί πού έχουμε βάλει λαδόκολλα με ένα κουτάλι ρίχνουμε κουταλιές από το 
μείγμα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 με 15 λεπτά.
Θα σκληρύνουν ελαφρώς όταν θα κρυώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου