από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 350 γραμμάρια βρώμη που έχουμε αλέσει
- 2 κουταλιές μέλι
- 4 κουταλιές λάδι
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- λίγο κονιάκ
- σταφίδες
- 1 μήλο
- μισό ποτήρι πορτοκαλάδα
- ελάχιστη κανέλα
- βανίλια
Εκτέλεση
Αλέθουμε την βρώμη και την ρίχνουμε σε μια λεκάνη.
Βάζουμε στο μούλτι το μήλο μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού και το πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε το μέλι και το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Το αδειάζουμε στην λεκάνη με την βρώμη και με μια σπάτουλα ανακατευουμε.
Προσθέτουμε την σόδα το μπέκιν πάουντερ και το σβήνουμε με το κονιάκ.
Ρίχνουμε και την κανέλα και την βανίλια.
Σε ταψί πού έχουμε βάλει λαδόκολλα με ένα κουτάλι ρίχνουμε κουταλιές από το
μείγμα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 με 15 λεπτά.
Θα σκληρύνουν ελαφρώς όταν θα κρυώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου