Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΟΥΡΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΟΚΑ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 2 πακέτα κριμ κράκερς χωρίς αλάτι.
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 1 φλιτζάνι νερό
- 3 κουταλάκια  νες καφέ
- 3 κουταλιές στέβια
- χυμό πορτοκαλιού
- 4 με 5 κουταλιές κούσταρ πάουντερ


 Εκτέλεση

Διαλύουμε στο νερό τον νες καφέ και την κούσταρ πάουντερ.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την στέβια και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το νερό με το διάλυμα του καφέ.
Ανακατεύουμε συνεχώς την κρέμα για να μην μας κολλήσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό του πορτοκαλιού και βουτάμε καλά τα κριμ κράκερς.
Απλώνουμε μια στρώση στον πάτο ενός ταψιού παραλληλόγραμμου και ρίχνουμε την μισή κρέμα.


Προσθέτουμε άλλη μια σειρά κρίμ κράκερς και ξανά κρέμα.
Στρώνουμε την κρέμα και την πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα κριμ κράκερς.
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για μερικές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου