από την Θεοδώρα και Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 2500 γραμμάρια δαμάσκηνα που τους αφαιρέσαμε το κουκούτσι
- 1850 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κιλό νερό
- 2 λεμόνια
- αρμπαρόριζα η κανέλα η βανίλια ανάλογα με τα γούστα μας
- 1 λεμόνι για το σιρόπι
- καβουρντισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
Πλένουμε τα δαμάσκηνα και τα κόβουμε στην μέση αφαιρώντας το κουκούτσι.
Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με νερό που έχουμε ρίξει τον χυμό 2 λεμονιών.
Προσέχουμε το νερό να καλύπτει όλα τα δαμάσκηνα.
Τα αφήνουμε για μερικές ώρες,
Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα μεγάλη και ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό.
Τα βράζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά εννοείται από την στιγμή που αρχίσει ο βρασμός. Αφαιρούμε τον αφρό.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και την επόμενη μέρα τα ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Τότε ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το αρωματικό που αποφασίσαμε.
Προσωπικά χρησιμοποιήσαμε αρμπαρόριζα.
Αποστειρώνουμε τα βάζα και γεμίζουμε στα ζεστά βάζα το ζεστό γλυκό .
Τα γεμίζουμε με το σιρόπι και τα κλείνουμε καλά.
Τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου