Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ


από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 250 μλ μούστο
-250 μλ ελαιόλαδο
-150 γρ ζάχαρη
-1κγλ μπέικιν
- ½    κγλ σόδα
-1 κγλ κανέλα
-1/2  κγλ γαρίφαλο
-1 σφηνάκι κονιάκ
-750 γρ αλεύρι γοχ.

Εκτέλεση
Χτυπάμε με σύρμα σε λεκάνη τον μούστο, το λάδι, την ζάχαρη,  ρίχνουμε το κονιάκ που έχουμε διαλύσει στην σόδα και λίγο-λίγο το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει το μπέικιν και τα μυρωδικά να γίνει μαλακή ζύμη.
Την αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί και πλάθουμε τα κουλούρια.
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 0 με αέρα 20-25 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου