Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ


από την Stella Glava

Υλικά
- 600 γρ αλεύρι
-  260 ml χλιαρό γάλα
-  2 αυγά
- 11 γρ ξερή μαγιά
- 100 γρ βούτυρο λιωμένο
- 40 γρ ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 8 γρ αλάτι

Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα, προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε στο μίξερ
Συνεχίζουμε με το βούτυρο, αυγά, βανίλια, αλάτι και τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
Ζυμώνουμε λίγο και με το χέρι και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα, να μην κολλάει.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.
Λαδώνουμε επιφάνεια, ανοίγουμε φύλλο, όχι πολύ λεπτό και κόβουμε κύκλους.
Αφήνουμε πάλι κανένα μισάωρο να φουσκώσουν και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και λίγη κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου