Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

ΨΩΜΑΚΙΑ ΑΤΣΜΑ




από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 600 μλ γάλα χλιαρό
-300 μλ ηλιέλαιο
-3 κσ ζάχαρη
-1 ½  κσ αλάτι
-1 φρέσκια μαγιά η 2 φακελάκια  ξηρή
-2 αυγά [τα ασπράδια στην ζύμη τους κρόκους με μία κσ κρέμα γάλακτος για άλειμμα]
- 1 κιλό+1 μικρό ποτήρι αλεύρι

Εκτέλεση
Σμίγουμε τα υλικά σε μαλακή ζύμη και αφήνουμε σε μεγάλο μπολ να ανέβει 1 ώρα και πλέον.
Χωρίζουμε σε 25 μπαλίτσες ,απλώνουμε με τα χέρια , γεμίζουμε με ότι μας αρέσει ρολάρουμε και τα βάζουμε σε ταψί
Αφήνουμε μισή ώρα σκεπασμένα με μεμβράνη
Αλείφουμε με το μείγμα κρόκους-κρέμα και ρίχνουμε μαυροσούσαμο

 και ψήνουμε στους 180 -190 0  μέχρι να ροδίσουν.


Παρατήρηση :
μπορούμε να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη και με ένα ζέσταμα να τα καταναλώσουμε
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου