Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΡΤΑΡ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά


- αγγουράκια τουρσί
- 1 κουταλιά κάπαρη
- 1 κρεμμύδι ξερό
- γιαούρτι τόταλ
- μαγιονέζα 
- πιπέρι
- χυμός μισού λεμονιού
- μαϊντανός ψιλοκομμένος


Εκτέλεση

Στο μίξερ βάζουμε το κρεμμύδι τα αγγουράκια και την κάπαρη με λίγο νερό και τα πολτοποιούμε.
Το αφήνουμε να στραγγίξει και παίρνουμε τον πολτό και τον ανακατεύουμε με το γιαούρτι και την μαγιονέζα.
Προσθέτουμε το πιπέρι και τον χυμό και την τοποθετούμε σε βάζο που κλείνει.
Σερβίρεται με κρέατα στην σχάρα αλλά και με ψάρι ψητό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου