από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 1 1/2 του κιλού μοσχάρι
- 1 1/2 του κιλού κρεμμυδάκια στιφάδου
- 1 κουτί ντοματάκια
- 1 κουταλιές της σούπας πελτέ
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 1/2 φλιτζάνι κρασί
- 1/2 φλιτζάνι ξύδι
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 3 με 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνη
- 2 ξύλα κανέλα
- μπαχάρι
- πιπέρια ολόκληρα
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας τα σκόρδα το τριμμένο κρεμμύδι στο μισό λάδι να ροδίσει.
Σβήνουμε με κρασί.
Προσθέτουμε την ντομάτα το πελτέ τα μπαχαρικά και ζεστό νερό και βράζουμε μέχρι να τσιμπιέται το κρέας.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο υπόλοιπο λάδι και τα σβήνουμε με το ξύδι.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στο κρέας και προσθέτουμε ζεστό νερό και βράζουμε μέχρι μα μελώσουν.
Αλατίζουμε πριν σβήσουμε το φαγητό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου