Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

- ½ κιλό κολοκύθα κόκκινη
- 2 μικρά κολοκυθάκια
- 3-4 καρότα
- 2 γλυκοπατάτες
- 2 κρεμμύδια ξερά
- ελαιόλαδο
- 1 ξινόμηλο
- 1 πράσο( το άσπρο μέρος μόνο)
- 1 χούφτα τραχανά ή ρύζι για σούπες
- αλατοπίπερο
 - γιαούρτι

Εκτέλεση
Χονδροκόβουμε όλα τα λαχανικά μας. 


Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφριά τα κρεμμύδια με λίγο λάδι.
Αφού μαραθούν τα κρεμμύδια  προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από το γιαούρτι. Αφήνουμε να βράσουν ως να μαλακώσουν. σκεπάζοντάς τα με ζεστό νερό.


Σ αυτό το σημείο αν θέλουμε κάνουμε με ένα ραβδομπλέντερ βελουτέ την σούπα. Σερβίρουμε και προσθέτουμε λίγο λάδι ωμό και γιαούρτι.
Καλή μας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου