Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ



από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά
- ½ κιλό ρεβίθια.
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2-3 Καρότα
- κάρυ, πιπέρι, αλάτι, ρίγανη
- 1 λεμόνι
- 1 κ.γλυκού νισεστέ
- 1 κ  γλυκού λάδι

Εκτέλεση
Από βραδύς μουλιάζω σε άφθονο νερό τα ρεβίθια και μια ώρα πριν τα μαγειρέψω βάζω μια κουταλιά σόδα. Ξεπλένω πολύ καλά και βάζω στην κατσαρόλα με νερό λίγο πιο πάνω από τα ρεβίθια.
Με τις πρώτες βράσεις ξαφρίζω συνέχεια μέχρι να καθαρίσουν τελείως.
Ρίχνω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα, το κάρυ, το πιπέρι τις ψιλοκομμενες πιπεριές...και βράζω σε σιγανή φωτιά μισή ώρα.
Προσθέτω το αλάτι και το λάδι ρίγανη, και αφήνω άλλη μισή ώρα περίπου σε σιγανή φωτιά.
Στο τέλος ρίχνω το λεμόνι στο οποίο έχω προσθέσει μια κουταλιά του γλυκού νισεστέ και αφήνω 5 λεπτάκια να δέσει η σαλτσούλα.


Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου