Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 1 πακέτο πλευρώτους
- σκινόπρασσο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- εστραγκόν
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- δεντρολίβανο(ελάχιστο) αποξηραμένο
- λάδι
- λεμόνι
- ξύδι μπαλσάμικο


Εκτέλεση

Πλένουμε και χωρίζουμε τα μανιτάρια.
Τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε στο ταψί.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το σκινόπρασσο και τα ρίχνουμε στα μανιτάρια.
Προσθέτουμε τα αρωματικά και το λάδι λεμόνι και το μπαλσάμικο.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου