Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ





από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 500 γρ μανιτάρια
- 3 κ σ αλεύρι
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- αλατοπίπερο
- λίγο ελαιόλαδο
- γάλα, τόσο,  όσο χρειαστεί για την σούπα
- τυρί σκληρό της αρεσκείας μας (κάποιο που να μην λιώνει εύκολα)


Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια όσο πιο λεπτά μπορούμε. Τα μανιτάρια τα κόβουμε σε κύβους.


Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3-4 κ σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια . μόλις αρχίσουν να μαραίνονται προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε ώσπου να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους.



Ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε   γάλα , τόσο ώστε να σκεπαστούν τα μανιτάρια.
Αλατοπιπερώνουμε .


Μόλις βράσει η σούπα μας κλείνουμε το μάτι και προσθέτουμε το τυρί σε κύβους. 
Αφήνουμε να μαλακώσει το τυρί , αλλά όχι να λιώσει και σερβίρουμε.
Στο πιάτο μας ή στο μπολ τρίβουμε και λίγο πιπέρι από πάνω για νοστιμιά. 
Φρυγανίζουμε και 1 φέτα ψωμί και απολαμβάνουμε μια απ΄ τις πιο νόστιμες σούπες!!!
Παρατήρηση : Πριν ρίξουμε το γάλα στην σούπα, προσθέτουμε λίγο νερό πρώτα, για να μην μας κολλήσει το γάλα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου