Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 250 ml ηλιέλαιο
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι [400 γρ]
- 1 ½   κούπες ζάχαρη
- 4 αυγά
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια και τον χυμό τους
- 2 βανίλιες
- 500 γρ φαρίνα
- 1 κγλ σόδα
-σταγόνες η κομμάτια σοκολάτας αν θέλουμε ταιριάζει πολύ
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ λάδι και την ζάχαρη να αφρατέψουν . Προσθέτουμε -ένα -ένα τα αυγά. το χυμό που έχουμε διαλύσει την σόδα
Το ξύσμα, το γιαούρτι, την -βανίλια και ρίχνουμε το αλεύρι και την σοκολάτα αν μας αρέσει.
Σε βουτυροαλευρωμένη φόρμα αδειάζουμε το μείγμα μας 




Ψήνουμε στον αέρα στους 180  0 για  ½  ώρα περίπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου