Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

ΚΡΑΚΕΡ ΤΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΜΠΥΡΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

από την Stella Glava

Υλικά

- 60 γρ βούτυρο
- 130 γρ τσένταρ
- 100 γρ οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας μας
- 125 γρ αλεύρι γοχ
- ½ κγ μαγειρική σόδα
- 1 κγ πάπρικα  
- 1 κσ κρύο νερό

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα τυριά και να ανακατεύουμε με το βούτυρο.
Προσθέτουμε την πάπρικα, την σόδα, το αλεύρι, ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε το νερό.


Ζυμώνουμε ελάχιστα να γίνει μια μπάλα και βάζουμε για κανένα τεταρτάκι στο ψυγείο.


Ανοίγουμε το ζυμάρι μας πάνω σε λαδόκολλα και κόβουμε. 


Να μην είναι πολύ χοντρό.

Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου