Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


από την Stella Glava

Υλικά


- στήθος κοτόπουλου
- 3 χρωματιστές πιπεριές
- μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα
- 1 κγ κοφτό κάρυ
- 1 κγ μουστάρδα
- ½  ποτήρι χυμό πορτοκαλιού (χωρίς ζάχαρη)
- 1 γιαουρτάκι στραγγιστό
-  ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι.

 Εκτέλεση
 Ροδοκοκκινίζουμε το κοτόπουλο και αφαιρούμε από το σκεύος.
Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε για λίγο τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το κάρυ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το χυμό πορτοκάλι.
Αφήνουμε να βράσει, να σωθούν τα υγρά, ρίχνουμε και το γιαούρτι και σβήνουμε


Σερβίρεται ιδανικά με ρύζι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου