από την Ευαγγελια Βανιωτη
Υλικά
Για την γέμιση
- 24 φύλλα σέσκουλο
- τα κοτσάνια τα πλένουμε και τα κρατάμε
- 250 γραμ, κιμα κότας
- 2 μέτρια καρότα τριμμένα στο ψιλό τρίφτη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι επίσης τριμμένο στο ψιλό τρίφτη..
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κγ δυόσμο ξερό
- 1/4 κγ κύμινο
- 5 κ γλυκού ρύζι αρμποριο..η αυτό που λασπώνει,,
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
Για το αυγολέμονο
- 1 αυγό
- 1 λεμόνι το χυμό
- 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα σέσκουλα και τα βουτάμε
σε βρασμένο νερό για δευτερόλεπτα όταν τα φύλλα είναι πολύ τρυφερά.
Ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.
Στρώνουμε τα
πλυμένα κοτσάνια στην κατσαρόλα και προσθέτουμε βραστό νερό ισα να τα σκεπάζει
Παίρνουμε ένα ένα
φύλο το γεμίζουμε ανάλογα με το
μέγεθος..τα δικά μου φύλα τα περισσότερα ήταν πολύ μεγάλα και τρυφερά..τα
τύλιγα και τα τοποθετούσα πάνω στα κοτσάνια
Βάζουμε ένα πιάτο
από πάνω και βράζουμε το φαγητό μας για 20 λεπτά περίπου
Αφαιρούμε τους σεσκουλοντολμάδες ,
Αφαιρούμε και τα κοτσάνια , τα στραγγίζουμε πιέζοντας τα για να κρατήσουμε
το ζουμί τους.
Τοποθετούμε τους ντολμάδες σε μια πιατέλα και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χτυπάμε το ασπράδι
σε ένα άλλο σκεύος, ρίχνουμε και τον κρόκο , με το λεμόνι και σιγά σιγά το
ζουμάκι από τα σέσκουλα
Ξεπλένουμε το σκεύος με λίγο νερό και 3 κσ αλεύρι και το ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα
Ανακατεύουμε μέχρι
να πήξει το αυγολέμονο
Όταν πήξει περιχύνουμε τους ντολμάδες και τους απολαμβάνουμε
Καλή μας όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου