Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

ΣΕΣΚΟΥΛΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ




από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά
Για την γέμιση
- 24 φύλλα σέσκουλο
- τα κοτσάνια τα πλένουμε και τα κρατάμε
- 250 γραμ, κιμα κότας
- 2 μέτρια καρότα τριμμένα στο ψιλό τρίφτη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι επίσης τριμμένο στο ψιλό τρίφτη..
- 1  φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1  κγ δυόσμο ξερό
- 1/4 κγ κύμινο
- 5 κ γλυκού ρύζι αρμποριο..η αυτό που λασπώνει,,
- αλάτι
-  πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
Για το αυγολέμονο
- 1 αυγό
- 1 λεμόνι το χυμό
-  3 κουταλιές σούπας αλεύρι

Εκτέλεση
Πλένουμε  καλά τα σέσκουλα και τα βουτάμε σε βρασμένο νερό για δευτερόλεπτα όταν τα φύλλα είναι πολύ τρυφερά.

                                  
Ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.
Στρώνουμε  τα πλυμένα κοτσάνια στην κατσαρόλα και προσθέτουμε βραστό νερό ισα να τα σκεπάζει

                                                                     
Παίρνουμε  ένα ένα φύλο το γεμίζουμε  ανάλογα με το μέγεθος..τα δικά μου φύλα τα περισσότερα ήταν πολύ μεγάλα και τρυφερά..τα τύλιγα και τα τοποθετούσα πάνω στα κοτσάνια
                                                                  



           
Βάζουμε  ένα πιάτο από πάνω και βράζουμε το φαγητό μας για 20 λεπτά περίπου
   
                               
Αφαιρούμε τους σεσκουλοντολμάδες ,
Αφαιρούμε και τα κοτσάνια ,  τα στραγγίζουμε πιέζοντας τα για να κρατήσουμε το ζουμί τους.
Τοποθετούμε τους ντολμάδες σε μια πιατέλα  και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χτυπάμε το  ασπράδι σε ένα άλλο σκεύος, ρίχνουμε και τον κρόκο , με το λεμόνι και σιγά σιγά το ζουμάκι από τα σέσκουλα
                                                            

Ξεπλένουμε το σκεύος  με λίγο νερό και 3 κσ αλεύρι και το ρίχνουμε  μέσα στη κατσαρόλα
Ανακατεύουμε  μέχρι να πήξει το αυγολέμονο
Όταν πήξει περιχύνουμε τους ντολμάδες και τους απολαμβάνουμε
Καλή μας όρεξη.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου