από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- σπανάκι baby
- καρύδια
- κουκουνάρι
- σύκο ξερό
- σουσάμι
- μπέϊκον ψιλοκομμένο
- γραβιέρα σε πολύ λεπτές φλούδες
για την σος
- 2 με 3 κουταλιές λάδι
- 2 κουταλιές μπαλσάμικο
- 1 κουταλιά μέλι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα φύλλα από το σπανάκι και τα χοντροκόβουμε.
Σπάμε τα καρύδια σε πιο μικρά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε τα ξερά σύκα αφού πρώτα τα μουλιάσουμε σε νερό για να μαλακώσουν.
Καβουρντίζουμε ελαφρώς το κουκουνάρι και το σουσάμι.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το μπέϊκον και το τσιγαρίζουμε ελαφρώς.
Με το μαχαίρι κόβουμε λεπτές φλούδες από την γραβιέρα.
Ανακατεύουμε τα φύλα με τα υλικά μας.
Χτυπάμε την σός να ανακατευθεί και περιχύνουμε την σαλάτα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου