Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΣΑΛΑΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- σπανάκι baby
- καρύδια
- κουκουνάρι
- σύκο ξερό
- σουσάμι
- μπέϊκον ψιλοκομμένο
- γραβιέρα σε πολύ λεπτές φλούδες

για την σος

- 2 με 3 κουταλιές λάδι
- 2 κουταλιές μπαλσάμικο
- 1 κουταλιά μέλι 


Εκτέλεση

Πλένουμε τα φύλλα από το σπανάκι και τα χοντροκόβουμε.
Σπάμε τα καρύδια σε πιο μικρά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε τα ξερά σύκα αφού πρώτα τα μουλιάσουμε σε νερό για να μαλακώσουν.
Καβουρντίζουμε ελαφρώς το κουκουνάρι και το σουσάμι.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το μπέϊκον και το τσιγαρίζουμε ελαφρώς.
Με το μαχαίρι κόβουμε λεπτές φλούδες από την γραβιέρα.
Ανακατεύουμε τα φύλα με τα υλικά μας.
Χτυπάμε την σός να ανακατευθεί και περιχύνουμε την σαλάτα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου