Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΗΛΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ





από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 2 κιλά μανταρίνια χωρίς φλούδια και κουκούτσια
- 3 μήλα με την φλούδα
-1 ½   κιλό ζάχαρη
- 2 ξυλάκια  κανέλα
- 1 λεμόνι την ψίχα του

Εκτέλεση
Πολτοποιούμε μανταρίνια-μήλα[ με την φλούδα] – λεμόνι  [χωρίς φλούδα, κουκούτσια και το άσπρο] και βάζουμε τον πολτό σε μεγάλη κατσαρόλα.
Ρίχνουμε  την ζάχαρη και την κανέλα.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζουμε όταν φουσκώσει και ανακατεύουμε συνέχεια
Όταν κάτσει ο αφρός συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας περίπου μισή ώρα.


Καυτή  όπως είναι την αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα ανάποδα μέχρι να κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου