Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΡΕΒΙΘΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- ρεβίθια
- κινόα
- ξύσμα και χυμό από 1-2 λεμόνια
- 1 ρόδι
- 1-2 πιπεριές πράσινες η ότι χρώμα θέλουμε
- 1-2 καρότα τριμμένα
- μαϊντανός
- δυόσμος
- αλατοπίπερο
 - ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια. Το πρωί τα βράζουμε και τα στραγγίζουμε.
 Βράζουμε και την κινόα και την στραγγίζουμε κι αυτήν.
Σε ένα μπολ, ενώ ακόμη είναι ζεστά τα ρεβίθια και η κινόα, ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά αφού έχουμε ψιλοκόψει τα μυρωδικά μας και τις πιπεριές.
Προσθέτουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και τον χυμό τους. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο και δοκιμάζουμε  για να διορθώσουμε την γεύση της σαλάτας μας.
Την βάζουμε στο ψυγείο για να δέσουν τα υλικά και σερβίρουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου