Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ




από το Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1/2 κιλό γιαούρτι
- 220 γραμμάρια σιμιγδάλι
- 3 κουταλιές στέβια (onstevia)
- 4 με 5 κουταλιές αμυγδαλόψυχα τριμμένη
- 1 κουταλάκι κοφτό σόδα
- ξύσμα λεμονιού
- λάδι για το ταψί
- λίγο αλεύρι για το ταψί

για το σιρόπι

- 1 ποτήρι νερό
- 4 κουταλιές στέβια 


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός.
Αλείφουμε το ταψί μας με λάδι και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
Έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι και αφού χαράξουμε το γλυκό σε κομμάτια το σιροπιάζουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου