από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 αυγά
- 4 με 5 κουταλιές στέβια (onstevia)
για το σιρόπι
- 4 με 5 κουταλιές στέβια
1/2 ποτήρι νερό
- 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Χτυπάμε την στέβια με το λάδι και τον χυμό πορτοκαλιού καλά.
Προσθέτουμε τα αυγά το ξύσμα και την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το μπέϊκιν πάουντερ και το γιαούρτι.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το φύλλο και το προσθέτουμε στο μείγμα μας.
Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα να μουσκέψουν τα κομμάτια του φύλλου και το αδειάζουμε σε ένα ταψί.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει και το σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου