Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 πακέτο φύλλο 
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 αυγά
- 4 με 5 κουταλιές στέβια (onstevia)

για το σιρόπι

- 4 με 5 κουταλιές στέβια 
1/2 ποτήρι νερό
- 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 ξύλο κανέλας


Εκτέλεση

Χτυπάμε την στέβια με το λάδι και τον χυμό πορτοκαλιού καλά.
Προσθέτουμε τα αυγά το ξύσμα και την βανίλια και συνεχίζουμε το  χτύπημα.
Προσθέτουμε το μπέϊκιν πάουντερ και το γιαούρτι.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το φύλλο και το προσθέτουμε στο  μείγμα μας.
Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα να μουσκέψουν τα κομμάτια του φύλλου και το αδειάζουμε σε ένα ταψί.


Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει και το σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου