από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 με 3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 2 μήλα κομμένα σε κυβάκιαη τριμμένα στον τρίφτη
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα μήλα με 2 κουταλιές ζάχαρη και λίγη από την κανέλα.
Ρίχνουμε το αλεύρι το μπέκιν πάουντερ το αλάτι και την κανέλα και τα ανακατεύουμε.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και ρίχνουμε τα αυγά το γιαούρτι και την βανίλια.
Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατώνουμε σιγά σιγά και προσθέτουμε τα μήλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες και μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου