Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

ΜΑΦΙΝΣ ΜΗΛΟΥ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 με 3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 2 μήλα κομμένα σε κυβάκιαη τριμμένα στον τρίφτη
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 βανίλια 
- 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα μήλα με 2 κουταλιές ζάχαρη και λίγη από την κανέλα.
Ρίχνουμε το αλεύρι το μπέκιν πάουντερ το αλάτι και την κανέλα και τα ανακατεύουμε.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και ρίχνουμε τα αυγά το γιαούρτι και την βανίλια.
Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατώνουμε σιγά σιγά και προσθέτουμε τα μήλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες και μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.


Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου