Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 6 με 8 κοπανάκια κοτόπουλου
- 3 με 4 πιπεριές κομμένες καρέ
- 1 με 2 κρεμμύδια κομμένα καρέ
- 2 με 3 σκελίδες σκόρδο
- μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- ντομάτα τριμμένη η κονκασέ
- λάδι
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- κουρκουμά
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κριθαράκι χοντρό


Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο λάδι το κοτόπουλο.
Τα αφαιρούμε και σοτάρουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
Ρίχνουμε ξανά τα μπουτάκια του κοτόπουλου και τα σβήνουμε με κρασί.
Όταν εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε την ντομάτα τα μπαχαρικά και ζεστό νερό.
Όταν βράσει το κοτόπουλο το βγάζουμε και προσθέτουμε νερό ρίχνοντας το κριθαράκι.
Το βράζουμε να κρατάει και να έχει ζουμί και προσθέτουμε το κοτόπουλο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου