από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
για την μαρινάδα
- λάδι
- 1/4 του ποτηριού ξύδι
- 1?4 ποτηριού μπαλσάμικο
- ρίγανη
- πιπέρι
- κόκκους από διάφορα πιπέρια
για το κρέας
- 1 σπαλομύτα κομμένη σε φέτες
- λάδι
- αλεύρι
- καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 8 κρεμμύδια κομμένα στην μέση
- 3-4 μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 15 με 20 δαμάσκηνα
- αλάτι
- 3 με 4 φέτες μπέικον κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- πιπέρι
- μπαλσάμικο
- νερό όσο χρειάζεται
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την μαρινάδα.
Πιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Ρίχνουμε την μαρινάδα και τα αφήνουμε να μείνουν όλη την νύχτα.
Στραγγίζουμε το κρέας και το αλευρώνουμε.
Στο τηγάνι βάζουμε το λάδι και περνάμε για μερικά λεπτά το κρέας.
Το σβήνουμε με μπαλσάμικο.
Κόβουμε τα κρεμμύδια τα καρότα και τα μανιτάρια.
Τα σοτάρουμε στο τηγάνι.
Σοτάρουμε και το μπέικον.
Βάζουμε τα λαχανικά στην περιφέρεια της γάστρας και απλώνουμε στην μέση τα φιλέτα.
Ρίχνουμε την μαρινάδα και ανάλογο νερό.
Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 2 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου