Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ



από τον Ιωάννη  Τριφύλλη

Υλικά

για την μαρινάδα

-  λάδι
- 1/4 του ποτηριού ξύδι
- 1?4 ποτηριού μπαλσάμικο
- ρίγανη
- πιπέρι
- κόκκους από διάφορα πιπέρια

για το κρέας

- 1 σπαλομύτα κομμένη σε φέτες
- λάδι
- αλεύρι
- καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 8 κρεμμύδια κομμένα στην μέση
- 3-4 μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 15 με 20 δαμάσκηνα
- αλάτι
- 3 με 4 φέτες μπέικον κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- πιπέρι
- μπαλσάμικο
- νερό όσο χρειάζεται


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την μαρινάδα.
Πιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Ρίχνουμε την μαρινάδα και τα αφήνουμε να μείνουν όλη την νύχτα.



Στραγγίζουμε το κρέας και το αλευρώνουμε.
Στο τηγάνι βάζουμε το λάδι και περνάμε για μερικά λεπτά το κρέας.
Το σβήνουμε με μπαλσάμικο.
Κόβουμε τα κρεμμύδια τα καρότα και τα μανιτάρια.
Τα σοτάρουμε στο τηγάνι.
Σοτάρουμε και το μπέικον.
Βάζουμε τα λαχανικά στην περιφέρεια της γάστρας και απλώνουμε στην μέση τα φιλέτα.
Ρίχνουμε την μαρινάδα και ανάλογο νερό.



Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 2 ώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου