Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

ΤΟΡΤΙΓΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΡΕΝΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- τορτίγες μικρές
- μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες
- μερέντα
- καρύδια
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα


Εκτέλεση

Ψεκάζουμε με λίγο νερό τις τορτίγες.
Αλείφουμε τις τορτίγες με μερέντα και τοποθετούμε στη μισή μεριά φέτες από μπανάνες.
Ρίχνουμε ψιλοκομμένο καρύδι και διπλώνουμε την τορτίγια στην μέση.



Τις τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και ελαφρώς τις βουτυρώουμε για ννα μη ξεραθούν.
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
Τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου