Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 μαρούλι
- 4 με 5 φέτες προσούτο κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 4 με 5 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες
- 3 μανιτάρια καθαρισμένα και λεπτοκομμένα
- καρύδια χοντροκομμένα
- αμύγδαλα χοντροκομμένα
- σταφίδες
- 3 με 4 ξερά σύκα κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 3 με 4 αγγουράκια τουρσί κομμένα ροδέλες
- γραβιέρα κομμένη σε φλούδες
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες
- λάδι
- ξύδι μπαλσάμικο
- μέλι
- αλάτι


Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το μαρούλι.
Χοντροκόβουμε τα καρύδια  τα αμύγδαλα και το προσούτο.
Ανακατεύουμε τα υλικά μας σε μια σαλατιέρα.
Χτυπάμε το λάδι με το μέλι και το μπαλσάμικο και περιχύνουμε την σαλάτα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου