από τον Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- μανιτάρια λευκά καθαρισμένα και κομμένα στην μέση
- σκόρδο λιωμένο η σε σκόνη
- χυμό ενός λεμονιού
- λάδι
- 1 κουταλιά βούτυρο φρέσκο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης φρέσκια η σε τουρσι
- ρίγανη
- πάπρικα καπνιστή
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε στην μέση.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα μανιτάρια με ελάχιστο νερό να αχνιστούν.
Προσθέτουμε και την πιπεριά ψιλοκομμένη (προσωπικά έβαλα ψητή πιπεριά).
Μόλις σωθεί το νερό προσθέτουμε το σκόρδο και το λάδι και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς.
Χτυπάμε το λεμόνι με το αλάτι την ρίγανη και το πιπέρι και σβήνουμε τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε το βούτυρο και τη καπνιστή πάπρικα και αφήνουμε να πήξει η σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου