Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΚΟΡΔΑΤΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ






από τον Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- μανιτάρια λευκά καθαρισμένα και κομμένα στην μέση
- σκόρδο λιωμένο η σε σκόνη
- χυμό ενός λεμονιού
- λάδι
- 1 κουταλιά βούτυρο φρέσκο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης φρέσκια η σε τουρσι
- ρίγανη
- πάπρικα καπνιστή


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε στην μέση.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα μανιτάρια με ελάχιστο νερό να αχνιστούν.
Προσθέτουμε και την πιπεριά ψιλοκομμένη (προσωπικά έβαλα ψητή πιπεριά).
Μόλις σωθεί το νερό προσθέτουμε το σκόρδο και το λάδι και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς.



Χτυπάμε το λεμόνι με το αλάτι την ρίγανη και το πιπέρι και σβήνουμε τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε το βούτυρο και τη καπνιστή πάπρικα και αφήνουμε να πήξει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου