από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- μελιτζάνες φλάσκες κομμένες κατά μήκος
- κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- μανιτάρια ψιλοκομμένα
- πιπεριά Φλωρίνης ψητή
- τυρί ρεγγάτο τριμμένο
- γραβιέρα σε λεπτές φέτες
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα καπνιστή
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος και τις αλατίζουμε.
Τις ξεπλένουμε και αφαιρούμε ψύχα για να μπορέσουμε να τις γεμίσουμε.
Τις βάζουμε στο φούρνο αφού τις λαδώσουμε να ψηθούν ελαφρώς για να μην τις τηγανίσουμε.
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια την πιπεριά την ψύχα της μελιτζάνας και τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι μέχρι να βγουν τα υγρά τους.
Τότε προσθέτουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά.
Προσθέτουμε και τα καρυκεύματα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε το ρεγγάτο το τριμμένο.
Γεμίζουμε τις μισοψημένες μελιτζάνες με το υλικό μας.
Τις ξαναβάζουμε στο φούρνο να ψηθούν.
Όταν είναι έτοιμες προσθέτουμε την γραβιέρα από πάνω και περιμένουμε να λιώσει το τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου