Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΛΆΣΚΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΈΡΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνες φλάσκες κομμένες κατά μήκος
- κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- μανιτάρια ψιλοκομμένα
- πιπεριά Φλωρίνης ψητή
- τυρί ρεγγάτο τριμμένο
- γραβιέρα σε λεπτές φέτες
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα καπνιστή


Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος και τις αλατίζουμε.
Τις ξεπλένουμε και αφαιρούμε ψύχα για να μπορέσουμε να τις γεμίσουμε.
Τις βάζουμε στο φούρνο αφού τις λαδώσουμε να ψηθούν ελαφρώς για να μην τις τηγανίσουμε.


Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια την πιπεριά την ψύχα της μελιτζάνας και τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι μέχρι να  βγουν τα υγρά τους.
Τότε προσθέτουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά.
Προσθέτουμε και τα καρυκεύματα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε το ρεγγάτο το τριμμένο.
Γεμίζουμε τις μισοψημένες μελιτζάνες με το υλικό μας.


Τις ξαναβάζουμε στο φούρνο να ψηθούν.
Όταν είναι έτοιμες προσθέτουμε την γραβιέρα από πάνω και περιμένουμε να λιώσει το τυρί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου