Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΟΚΤΕΙΛ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φύλλα από σπανάκι
- ρόκα
- μαρούλι
- μανιτάρια λεπτοκομμένα
- φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- άνιθος
- καρύδια χοντροκομμένα
- αμύγδαλα  χοντροκομμένα
- κουκουνάρι
- σύκο ξερό κομμένο σε μικρά κομμάτια
- σουσάμι
- λουκάνικα κοκτέιλ κομμένα σε ροδέλες
- λάδι
- ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλιά μέλι


Εκτέλεση 

Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας.
Βάζουμε τα μανιτάρια σε τηγάνι με λίγο νερό να αχνιστούν και μόλις σωθούν τα υγρά προσθέτουμε λάδι και τα σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τους ξηρούς καρπούς να σωταριστούν και αυτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ανακατεύουμε με τα λαχανικά μας.
Χτυπάμε το λάδι το μπαλσάμικο και το μέλι και περιχύνουμε την σαλάτα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου